Blog: 'Let’s mingle' brengt socializen en business samen!
Let’s mingle en breng socializen en business samen!
Aansluiting vinden bij anderen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En aansluiten kan op verschillende manieren. Structureel of ad hoc? Of het gevoel hebben dat je snel en eenvoudig aansluiting kunt realiseren bij anderen? Daarnaast diepgaand contact of oppervlakkig? Persoonlijk of zakelijk? Mogelijkheden alom echter niet voor iedereen voor de hand liggend. Én dan is ook een groot verschil in leeftijdsgroep of generatie. Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de mensen zich regelmatig eenzaam voelt en erover praten is moeilijk.
Jongeren zijn de eenzaamste groep: van hen voelt bijna 4 op de 10 (37 procent) zich regelmatig eenzaam. Veel jonge deelnemers aan het onderzoek merken dat vriendschappen die op de basisschool of middelbare school zijn ontstaan langzaam verdwijnen. Vrienden groeien bijvoorbeeld uit elkaar door verhuizingen of het krijgen van relaties.
Iemand schrijft daarover: "Sinds de middelbare school ben ik eigenlijk met niemand zo close geweest als ik was met mijn vrienden van toen. Iedereen wordt ouder en krijgt andere visies op de wereld. Ik mis mijn vrienden van toen, iedere dag weer." De pandemie heeft extra invloed de resultaten van het onderzoek. Ook blijkt dat mensen zich nog steeds somber voelen en de sleutel naar meer geluk maar moeilijk weten te vinden.
Daan, Angeliek en Jacco voelen zich ook na de pandemie nog somber: steeds meer jongeren eenzaam
Moeilijk aansluiting vinden
De helft van de deelnemers aan het onderzoek (45 procent) vindt het moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Onder jongeren is dat bijna 6 op de 10 (59 procent). Mensen merken dat naarmate je ouder wordt, het lastiger wordt om nieuwe vrienden te maken.
Waar ze op de basis -en middelbare school veel in contact stonden met leeftijdsgenoten, neemt dat contact af naarmate ze ouder worden. "Als je ouder bent zijn vrienden moeilijker te vinden. Je moet er zelf actief actie op ondernemen", aldus een deelnemer.
'Als je gelukkig bent met jezelf, ben je nooit eenzaam'
Niet alleen de hoeveelheid vriendschappen speelt mee in hoeverre mensen zich eenzaam voelen. Ook mensen die wel veel vrienden hebben, geven aan zich regelmatig eenzaam te voelen. "Ik mis wezenlijk contact met anderen; dingen met elkaar delen, er voor elkaar zijn, een gesprek houden over dingen die er echt toe doen. Alles lijkt tegenwoordig zo oppervlakkig", schrijft een deelnemer aan het onderzoek.
Andersom zijn er ook mensen die aangeven zich niet eenzaam te voelen, ook al hebben ze geen of weinig vrienden. Iemand schrijft hierover: "Eenzaamheid zit in het gebrek aan zelfliefde, eigenwaarde en tevreden zijn met jezelf. Als je geluk in jezelf kunt vinden ben je nooit eenzaam. Ik ben het grootste deel van mijn tijd alleen, maar ik voel mij nooit eenzaam."
Dit onderzoek gaat over het verband tussen een sterk sociaal netwerk en welzijn. Het benadrukt hoe belangrijk menselijke verbindingen zijn voor onze gezondheid en levensduur.
Michael Smerconish is een Amerikaanse radio- en televisiepersoonlijkheid, columnist en auteur. Hij is vooral bekend van zijn radioprogramma "The Michael Smerconish Program" en zijn werk als gastheer op CNN. Smerconish staat bekend om zijn politieke analyses en commentaar, en hij heeft een reputatie opgebouwd als een gematigde stem in het Amerikaanse politieke landschap.
Smerconish begon zijn carrière als advocaat voordat hij de overstap maakte naar de media. Hij heeft geschreven voor verschillende publicaties, waaronder The Philadelphia Inquirer en The Daily Beast. Zijn radioprogramma, dat wordt uitgezonden op Sirius XM Radio en syndicated is in verschillende Amerikaanse steden, behandelt een breed scala aan onderwerpen, van politiek tot popcultuur en maatschappelijke kwesties.
Als televisiepersoonlijkheid heeft Smerconish een aantal gastheerrollen vervuld op verschillende nieuwszenders voordat hij bij CNN terechtkwam. Zijn benadering wordt vaak gekenmerkt door een pragmatische kijk op politieke kwesties, waarbij hij zowel conservatieve als liberale standpunten kritisch benadert en streeft naar een redelijk, gematigd perspectief.
Smerconish refereert aan verschillende studies en onderzoeken uitgevoerd door Harvard over geluk en welzijn. Een van de bekendste is waarschijnlijk de langlopende Harvard Study of Adult Development. Deze studie begon in 1938 en richtte zich op het volgen van de levens van honderden mannen over meerdere decennia om factoren te identificeren die bijdragen aan een gezond en gelukkig leven.
Een andere bekende studie is de Harvard Happiness Study, die zich richt op factoren die bijdragen aan het geluk van mensen en hoe mensen een vervullend leven kunnen leiden. Beide studies hebben waardevolle inzichten opgeleverd over wat het betekent om een gelukkig en gezond leven te leiden.
Het verband tussen geluk, sociale relaties en een gezond, lang leven is een fascinerend onderzoeksgebied. Studies, zoals die van Harvard en andere gerenommeerde instituten, hebben aangetoond dat er inderdaad een positieve correlatie bestaat tussen geluk, sterke sociale relaties en een betere gezondheid met een langer leven. Hier zijn enkele van de belangrijkste bevindingen en mechanismen die dit verband kunnen verklaren:
- Sociale ondersteuning: Mensen die sterke en ondersteunende sociale netwerken hebben, ervaren over het algemeen minder stress en hebben betere copingmechanismen voor stressvolle situaties. Dit kan leiden tot een lager risico op gezondheidsproblemen zoals hartziekten, depressie en angststoornissen.
- Emotionele gezondheid: Gelukkige mensen hebben vaak een positievere kijk op het leven en zijn veerkrachtiger bij tegenslagen. Deze positieve emoties kunnen het immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen, wat op zijn beurt de algehele gezondheid ten goede komt.
- Leefstijlkeuzes: Gelukkige mensen zijn vaak gemotiveerder om gezonde leefstijlgewoonten aan te houden, zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap. Dit draagt bij aan een betere algehele gezondheid en kan de levensduur verlengen.
- Positieve relaties: Kwalitatief goede relaties, zowel romantisch als vriendschappelijk, zijn gekoppeld aan een hogere levenskwaliteit en langer leven. Het hebben van ondersteunende, liefdevolle relaties kan stress verminderen en een gevoel van verbondenheid en betekenis geven.
- Mindset en veerkracht: Gelukkige mensen hebben vaak een positieve mindset en zijn veerkrachtiger bij tegenslagen. Deze eigenschappen kunnen helpen bij het omgaan met uitdagingen en het behouden van een gezonde levensstijl, wat op zijn beurt de levensduur kan verlengen.
De combinatie van deze factoren wijst op een complex maar belangrijk verband tussen geluk, sociale verbondenheid en gezondheid. Het benadrukt het belang van het cultiveren van positieve relaties, het nastreven van persoonlijk geluk en het omarmen van een gezonde levensstijl voor een lang en gezond leven.
De mix van deze factoren is terug te vinden in zakelijke formules waar mensen elkaar ontmoeten. Ook wel ‘time to mingle’! Enkele jaren geleden bracht de coronopandemie ons in een verplichting om thuis te werken. Hierdoor kwamen veel mensen in een isolement. Het principe van digitaal vergaderen, thuiswerken en meer individualiseren hield ook na de pandemie stand wat zorgde dat mensen verborgen achter het bureau op zolder of achter de keukentafel. Ontmoeten was er beduidend minder en soms niet meer bij. Mensen ervoeren een drempel om opnieuw contacten te leggen wat in veel gevallen zelf leidde tot vereenzaming.
Ontmoeten aan de Donge, de horecaformule met businessoplossingen en onderdeel van BusinessPoint Dongen, biedt een drempelverlagend concept ‘to mingle’. Ontmoeten van zakelijke contacten, zonder enige moeite om te netwerken. Op natuurlijke wijze vinden contacten plaats, raken mensen in gesprek en vindt sociaal contact en is men aan het socializen. Vanuit het concept wordt dit gefacilieerd. Een bewuste keuze is gemaakt om de koffie/thee faciliteiten te centraliseren. Mensen gaan lopen om het dagelijks koffieshot te nuttigen. Het is goed voor de fysieke belastbaarheid en je doet er sociaal je voordeel mee. Er ontstaat automatisch contact bij de koffiecorner.
Laten we niet vergeten dat dergelijke formules onbewust een ander doel dienen. Hybride werken, vergaderen, trainen, coachen of coachingsgesprekken voeren, kantoor huren, virtueel kantoor met momenten op de post op te halen. Allemaal activiteiten die bijdragen aan het zakelijke doelen. Met professionele uitgeruste horecaformule daaromheen geldt dat het verbinden, samenvoegen, ontmoeten, socializen zelfs nog in een gezellige en sfeervolle omgeving plaatsvindt. Dus waar wacht je nog op? Let’s Mingle!
Ontmoeten Aan de Donge
Lage Ham 190
5102 AE Dongen
Telefoon: 0162 - 24 00 22
E-mail: contact@ontmoetenaandedonge.nl
Kamer van Koophandel: 80284892
BTW nummer: NL 8616.16.935.B01